ماساژ کودک هندی
نحوه ی ماساژ کودک هندی
در بسیاری از فرهنگهای آسیایی، به ویژه در شبه قاره هند، ماساژ کودک بخشی سنتی از مراقبتهای روزانه کودک را تشکیل میدهد. مادران این تکنیکها را از مادران یا مادر شوهران خود یاد میگیرند. در این مقاله برای شما ماساژ کودک هندی را آوردهایم…
برخی مواقع ماساژ از اولین روز تولد نوزاد آغاز میشود. اما معمولاً این کار را از حدود 5 روزگی، یعنی پس از افتادن بند ناف، آغاز کرده و تا زمانیکه کودک شروع به راه رفتن کند، ادامه میدهند. بهطور سنتی در زمستان از روغن دانه خردل و در تابستان از روغن نارگیل استفاده میشود، زیرا اولی خاصیت گرم کنندگی و دومی خاصیت خنک کنندگی دارد. بیشتر اوقات حرکات ماساژ نظم خاصی ندارند. مادران از مناطقی شروع میکنند که برای کودکان لذت بخشتر است.
مادر یا مادربزرگ هندی روی زمین نشسته و کودکش را روی پاهایش مینشاند تا او را ماساژ دهد.
وضعیتهای قرارگیری برای ماساژ کودک هندی
اگر میخواهید کودکتان را در حالت نشسته در وضعیتهای هندی ماساژ دهید، حتماً پشتتان را صاف نگهدارید، مثلاً هنگام ماساژ به دیوار تکیه کنید. پس از آنکه در وضعیت راحت قرار گرفتید، کودک را روی پاهایتان بخوابانید. کار را با حالتی شروع کنید که به شما اجازه دهد مالشهای دلخواه کودک را اجرا کنید، سپس سراغ حالت دیگر بروید.
هنگام ماساژ لبخند زده و سرحال باشید؛ به این ترتیب او میآموزد که بین لمس کردن بدن و شادی و سرگرمی رابطهای وجود دارد.
روی پاها به حالت عرضی
از تکنیکهای ماساژ پشت استفاده کرده و آنها را در حالی که کودکتان به صورت عرضی روی پاهایتان خوابیده است، انجام دهید. زمانی که کودک یاد میگیرد بدن خود را بچرخاند، شاید مایل نباشد که به مدت طولانی به پشت بخوابد، در نتیجه این وضعیت ممکن است مطلوبتر باشد.
روی پاها به حالت طولی
وقتی کودکتان در این وضعیت قرار داشته باشد، به راحتی میتوانید بازوها، دستها، سینه، شکم و پاهایش را ماساژ دهید. میتوانیدکششها را نیز انجام دهید، اما برای ماساژ سر و صورتش ممکن است لازم باشد او را اندکی به بدن خود نزدیکتر کنید.